Omdömen

 • Andreas Johansson, Linköping skriver om
  Kite Bonelli 8x42
  "Äntligen fick jag prova min nya kite kikare på "riktigt". Det behändiga formatet samt det tåliga höljet gör den till en suverän följeslagare på all typ av jakt. Att den sedan har mkt bra optik med goda skymningsegenskaper gör inte saken sämre. Med vänlig hälsning, Andreas"
 • Anders Olofsson skriver om
  Kite KSP 80 HD + 25x-50x WA
  ""Jag har haft förmånen att få använda Kite KSP 80 HD under några veckor i Uganda. Förväntningarna var stora men de uppfylldes med råge. Briljant skärpa och underbart ljusinsläpp tog fågelskådandet till nya höjder. Distinkt skärpeinställning gjorde användandet mycket enkelt. Tillsammans med kolfiberstativet Ardea CF och videohuvudet Manfrotto 128RC blev helheten total. Jag kan varmt rekommendera tubkikaren och stativet"."
 • Sussanne Stilling Nyköping skriver om
  KITE CF tripod Ardea with 128RC
  ""Tacka vet jag kolfiberstativet från Kite! I januarikylan gick det utmärkt att fälla ut benen trots tjocka handskar på. Lätt är det, och perfekt med en krok i slutet av mittstången som jag kan hänga ryggan på. Då står det stadigt om det blåster och ryggan slipper att bli blöt.""
 • Susanne Stilling Nyköping skriver om
  Kite Compact 8x25
  " "Man kan alltid ha med den i fickan, och till skillnad från många andra "småkikare" så funkar denna utmärkt!""
 • Kent Pettersson skriver om
  Kite Bonelli 10x42
  "Hej på er ! Jag vill verkligen rekomendera denna kikare, som naturmäniska och jägare så är jag mer än nöjd med denna kikare. Jag har kikare som som är betyligt mer kända och kostar mer. Jag köpte den till min son men han får tyvärr behålla den "kända" nöjd kund mvh Kent "
 • Thomas Johansson skriver om
  Skua Kite KSP 80 HD NP
  "Funkar jättebra. Bra bemötande och snabb leverans vid köpet. "
 • Christian Cederquist skriver om
  Triplet 10x LED
  "Denna lupp är fantastisk med bra skärpa, När det är skymning eller oklarheter på framförallt frön lyser den up dessa och gör det lättare för art identifiering. Nackdel är att det inte ingår något snöre eller minitrasa för rengöring. Mycket nöjd!"
 • Garpängens Lantbruk/Svante Hemberg skriver om
  Kite Mono 5x30
  "Stabil i handen, bra optik som möjliggör att titta länge i den."
 • Leif Petersson skriver om
  Kite Mono ED 8x42
  "Denna lilla kikare har suverän skärpa,och är behändig att ha med sig. Har man problem med något öga,eller vill ha med sig en smidig kikare. Så rekommenderas denna kikare. Ps Den är prisvärd "
 • Carina Patteet skriver om
  Kite Petrel 8x32
  "Jag är hel nöjd med min lilla och lätta kikare, alltid redo och inställd för mina ögon. Smidig att ha med sej och väger inte så mycket hängande från nacken. Fick åtnjuta en rosenfink, länge och väl, på Gotland i somras. Men självklart många andra både fåglar och djur. "
 • Olav Björn skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Hej! Er godt fornöjed med,at I anbefalede denne 8-25 (fremfor mit förste valg 8-20 ).Väldig handy,og fostörrelsen-8-passer til min hånd ! I övrigt förste gang,at jeg pröver det bekvemme "brille-okular" Venligst Olav Björn"
 • Tobias T skriver om
  Kite Ibis ED -new- 8,5x50
  "Grymt bra kikare! har den till skymningsjakt, vak som smyg som lock. Kan starkt rekommendera den, ser mycket bättre i den än i mina båda swarre kikarsikten. När ögat inte ser längre är det fortfarande "ljust" i kikaren och skulle jag se något skjutbart med den är det inte säker att jag ser det i min sikte ändå..:-) Ibland upplever jag ljusåtergivningen så stark att mina ögon regerar på det ljusa ljuset efter att dom vant sig vid mörkret, typ som om man lyfter blicken mot en ljus himmel. Det säger en del om kapaciteten tycker jag.. Kikaren är lite tung men jag gillar förstoringen mer. Kan inte förstå hur linserna skulle kunna bli bättre än så här så varför betala mer?? Hade problem med ett glappande skydd till okularet, men då ringde jag och fick nya med posten direkt. På minus sidan kommer vikten och ett "gnekande" gummiaktigt ljud från fokuserings ratten om man rör den i sned vinkel. Retar mig också på att dom justerbara ögonmusslorna ofta gängas in när jag sätter på och tar av skyddet på okularet, gängningen kunde varit tightare. "
 • P-G Bentz, Falsterbo Fågelstation skriver om
  Kite Petrel 8x32
  "Alltid redo! Med min Kite Petrel 8 x 32 känner jag mig alltid redo! Den är liten och smidig och jag har med den överallt, alltid. Kikarens briljans och skärpa gör fågelupplevelserna till något alldeles extra och den fantastiska närgränsen har även gjort det möjligt för mig att komma de fascinerande insekterna inpå livet. "
 • Ulla Andersson skriver om
  Kite Petrel 8x32
  "Den här kikaren passar oss perfekt vi tittar mycket på fåglarna i vårt fritidshus"
 • Torbjörn Evensson, Oxelösund skriver om
  Kite Bonelli 8x42
  "Jag använder min Bonelli för fågelskådning i huvudsak och till det har den fungerat till 100%. Mycket ljus och bra färger är dess signum. Under denna sommar, 2013, så har det inte varit några "dåliga" förhållanden med regn och molnigt väder så det återstår att se hur den klarar sämre förhållanden. För mig har den fungerat tack vare att jag får en stadig bild jämfört med många andra kikare jag har prövat, är lätt darrhänt i vardagslag. Kort o gott är jag jättenöjd med min Bonelli. Med vänliga hälsningar Torbjörn"
 • Gittan Matsson, Falun skriver om
  Kite Bonelli 8x42
  "Som hängiven fågelskådare så kan jag varmt rekommendera Bonelli 8 x 42. Den har varmt, behagligt ljus som är vilsam för ögonen, vilket är viktigt när jag skådar fåglar flera timmar i sträck. Skärpan är fantastisk och närgränsen slår alla andra kikare jag haft. Att skåda insekter genom kikaren är en ny upplevelse. Jag har testat min Bonelli mycket och kan konstatera att den är väldigt tålig med tanke på att den är med mig nästan jämt - i skogen, på cykelturer, i kajaken och resor./ Gittan"
 • Gittan Matsson, Falun skriver om
  Kite KSP 80 HD + 25x-50x WA
  "En fantastiskt fin tub att titta i! Eftersom jag är en mycket aktiv fågelskådare som är nästintill döv, så är tubkikaren ett oumbärligt hjälpmedel . Jag är därför mycket kritisk och kan konstatera att KSP 80-HD med zoomokularet uppfyller mina önskningar. En fantastisk skärpa och det varma behagliga ljuset gör att jag klarar av att titta på kustfåglar flera timmar i sträck utan att bli trött i ögonen. / Gittan"
 • Anders Karlsson skriver om
  Kite Petrel 8x32
  "Trevlig liten kikare! Köptes till min sambo, men har snabbt blivit en favorit i hela familjen."
 • Anders Karlsson skriver om
  Skua Kite SP-ED 80 NP
  "Köpte denna till en Pentax PF-80. Fantastisk service och snabb leverans!"
 • Karl Arne Nilsen, Lofoten, Norge skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Hei. Dette er en topp tur kikkert, som jeg virkelig vil anbefale å kjøpe. Har flere turkikkert av forskjellige merker, som jeg I utgangspunktet var fornøyd med. Men det var før jeg fikk denne! De andre er lagt I skuffen og der skal de få bli. Anbefaler Norske kjøpere, til å handle med dette firma. "
 • Lennart Green skriver om
  Kite SP-60
  "Jag behövde en ny tub, en mellanmodell under det högsta segementet. Mina grundkrav: bra kvalite = bra och kontrastrik bild, litet format och låg vikt. Kite SP-60 med Ardea kolfiberstativ med Manfrotto 128 huvud uppfyler detta mer än väl. Den är lätt att bära med sig och den uppfyller mer än väl mina krav. Jag är mycket nöjd."
 • Adrian Nordenborg, Äventyrsguide skriver om
  Kite Petrel 8x32
  "Väldigt nöjd med min Petrel. Många av mina gäster häpnar över kvalitén, när de lånar min kikare, för att studera djuren i detalj. "
 • Jörgen croona skriver om
  Kite Bonelli 8x42
  "I mitt jobb som yrkesjägare använder jag min kikare ofta både dagtid och skymning och gryning den ligger oftast i bilen och behandlas inte alltid snällt och jag har tidigare haft flertal kikare av dom `bästa`märkena och jag är väldigt imponerad av min bonelli. Den är betydligt bättre än dom tidigare kikarna jag haft i alla avseenden sen att det är ett riktigt bra pris gör ju saken inte sämre.Jag kan starkt rekommendera denna kikare till alla. Ni lär inte bli besvikna."
 • Bengt Legnell skriver om
  Skua Swarovski ATM-80 NP
  "Kite fodralet har nu suttit på min "Svarre" tub i 2 år. Helt perfekt skydd när man reser eller vandrar. Skydd för okular & lins tas snabbt bort. Undrar om detta fodral inte är bättre än orginalet...men kostar hälften så mycket!"
 • sabina Fontana skriver om
  Kite Compact 8x25
  "fantastiskt smidig och bra kikare. Har haft den i fickan under safariresa i Kenya. Både stora o små i familjen har haft glädje av den."
 • Richard Thuren skriver om
  Skua Swarovski AT 80 NP (available end 2012)
  "Mycket genomtänkt, rejält och prisvänligt tubfodral. Men någon adress som heter "www.Kiteoptics,se" finns ej. (däremot "www.kikab.se")."
 • Bernt Magnusson skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Toppenkikare. Perfekt att ha i fickan när man är ute i naturen. Enkel att få upp och titta med. Det är den bästa "mini"kikare jag någonsin haft."
 • Beatrice skriver om
  Kite Compact 8x25
  "En fantastisk bra kikare för en amatör som vill ha en liten, behändig bra kikare med på resan. Har använts den med mycket nöje på utfärder i Peru."
 • Birgitta skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Hej! Köpte kikaren kite compact 8x25 i höstas som jag har vid naturpromenader. Längtar till våren då jag kommer vara ute mer o nyttja kikaren. Den lilla tid jag använt den är jag mycket nöjd. Lätt att ha med sig i fickan, tar inte så stor plats. Kan bli sugen på att köpa en kamera med mer zoom. "
 • Victoria Höök skriver om
  Bynnex Caprivi 8x25
  "Jätte bra kikare och prisvärd. Är lite sämre när det skymmer på."
 • Tomas Larsson skriver om
  Toucan 8x42
  "Jag är nöjd med kikaren, bra skärpa och motljus egenskaper för det priset. Snabb och bra leverans av kikaren."
 • Lena Andreasson skriver om
  Toucan 8x42
  "Hej! Jag köpte en Toucan 8x42 till min man på hans födelsedag. Han har vid flera tillfällen lovordat kikaren för dess goda egenskaper vid naturstudier både på dagtid och när mörkret fallit."
 • jimmy westerlund skriver om
  Bynnex Caprivi 8x25
  "Bra kikare för dom pengarna.. liten och behändig.."
 • Roger Åström skriver om
  Skua Leica Televid 82 NP
  "Mycket bra passform och ger bra skydd."
 • Gunnar Brandt skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Kanonbra liten kikare, tar ingen plats, bra skärpa "
 • Mia Vennerstam skriver om
  Kite Compact 8x23
  "Bra liten kikare för resa"
 • Daniel Sifversson skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Mycket nöjd .Bra optik liten och smidig när man är ute på jakt.8x25 Kite Compact"
 • Mikael Roos skriver om
  Lynx HD 10x30
  "Lynx HD 10x30 Otrolig skarp och lättjobbad, valde den för att ha en lätt kikare i kameraväskan och fann i denna en fantstisk kikare så gått som likvärdig med betydlig tyngre och dyrare kikare Ett litet problem har jag i att Ögonmusslan som är omstälningsbar mellan glasögon och utan, åker in lite väl lätt och blir liten irritation. Har hårdtestat den under tre veckor i Afrika, har ännu inte sett lo i den men däremot Leopard och lejon Tålig och fin kikare märker den ej när den ligger i fickan!"
 • Erik L skriver om
  Skua Swarovski ATX eyepiece NP
  "Välgjord med bra åtsittande passform, kan användas även när okulardelen till TLS-APO är påskruvad även om den då sitter något får hårt åt."
 • Erik L skriver om
  Skua Swarovski ATX Obj. 85 NP
  "Gillar det välgjorda åtsittande materialet, skyddar tuben på ett bra sätt. Den extra "kudden" vid frontlinsen är en smart detalj. Det enda negativa jag har noterat under flera månaders användning är att skyddet har en tendens att åka bakåt (vrider sig också snett) under användning vilket medför att man måste dra fram den en bit innan man kan stänga locket med dragkedjan. Det innebär att dragkedjan ofta blir "utspänd" vilket får mig att fundera på hur länge den kommer att hålla. Jag hade dessutom önskat en kraftigare dragkedja. "
 • Thomas Björck skriver om
  Bynnex Andes 8x42
  "Är MYCKET nöjd med min Bynnex Andes 8x42. Mycket kikare för pengarna och god optisk kvalité."
 • Stefan Risberg skriver om
  Lynx HD 8x30
  "Jag har letat efter en lätt kikare med bra synfält. Något att ha under långa fågelskådningar i skog eller med cykel. Jag har nu haft min Lynx HD 8x30 i 2 månader och är supernöjd. En lätt kikare med bra synfält och ljusstyrka. Under de här månaderna har den helt ersatt min dubbelt så tunga 10x42 kikare, vid varje skådartillfälle. Jag bara gott att säga och kan varmt rekommendera den."
 • Rolf Jönsson skriver om
  Toucan 8x42
  "Fick kikaren rekommenderad av Naturresor och fyller mina behov. Bra, kikare till bra pris. Snabb och bra service vid leverans."
 • Peter Kjellker skriver om
  Kite Compact 8x23
  "Fantastisk prisvärd familjekikare för promenader och segling längs Falsterbostranden. Value for money"
 • Kerstin Hörman skriver om
  Skua Swarovski AT 80 NP
  "Hej! Jag köpte Skua Swarovski AT 80 i augusti förra året, och jag är mycket nöjd med köpet. Hälsningar Kerstin "
 • Ulrika Karlsson-Arne skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Perfekt kikare för skogspromenaden och jakt. Dessutom älskad av barnen som gillar den kompakta stilen men bibehållen kvalitet. Läs gärna om testet på http://jakt.kittad.se/test-av-kite-compact-8x25-2013-07-22-4953"
 • Lisen H Ehrlin ockelbo skriver om
  Bynnex Everest 8x32
  "Kikaren är lätt att ta med sig. Bra synskärpa Lite synd att lins skydden inte gå att hänga fast på kikaren(främre delen)"
 • Lisen H Ehrlin ockelbo skriver om
  Doublet 10x
  "Helt perfekt lupp för stora och små undersökningar"
 • Maria Fagerberg skriver om
  Kite Petrel 8x32
  "Jag är mycket nöjd med denna kikare! Fantastisk skärpa och smidig att ta med både på korta och långa vandringar."
 • Carl-Axel Olson skriver om
  Kite Collibri 8x21
  "Överraskad att en så liten kikare håller sådan kvalitet. Enkelt att ta med som all-round-kikare när jag är ute i naturen. Dessutom trevligt bemötande vid köpet."
 • stefan gustafsson skriver om
  Kite Forster 8x32
  "mycket bra kom nyss hem från en resa I afrika kikaren var lagom stor när man har så mycket kameror med sig"
 • Bo-christer Lundquist skriver om
  Kite Petrel 8x32
  "Är mycket nöjd. F.a det behändiga formatet och att både min fru (som har glasögon) och jag själv kan turas om att använda den. Mycket praktiskt när vi är ute på promenader i falsterbo,"
 • Kjell Åkerlund skriver om
  Kite Forster 10x42
  "Robust och lätthanterlig med fantastiskt skärpedjup. Har inte haft tillfälle att använda den på kajaken ännu. "
 • Gudrun skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Liten och behändig. Lätt att ta med. Bra optik och fungerar bra med glasögon."
 • Kim Brokhöj skriver om
  Novagrade Smartphone adapter
  "Digiscoping med Novagrade smartphone. Men vilken smartfpone. Två kriterier för lyckad resultat: 1) smartphone med HD kvalitet 2) optiken skall sitta i mittlinjen av mobilen. Flera modeller har HD kvalitet, men ända som jag kunna hitta med central placering var LG's nya modell G3. Svaghet ved den modellen är att baksidan är relativ tunn plast, men det blev perfekt, när jag köpte ett skalskydd för baksidan till en extrakostnad av 100 kr. Det blev även lättare att placera telefon i adaptern. Eftersom man kan söka upp vad man vill phota med sin smartphone placerat i Novagrade adaptern, kan man sedan fokusera i lugn och ro. Har fått fina photo och även ett par filmsnuttar. Skickar gärna exempel om ni malier mig. kim.brokhoj@telia.com"
 • Chandrika Pathirana Nyköping skriver om
  Kite Bonelli 8x42
  "Köpt Bonelli nyligen och är mycket nöjd med kikaren.Som fågelskådare har jag haft ett par kikare genom åren och Bonelli är klart det bästasom jag har skaffat hittills."
 • Leif Bildström skriver om
  Doublet 10x
  "Väldigt prisvärd lupp med fin skärpa.Stort ljusinsläpp (23mm)är positivt!"
 • YNGVE LARSSON skriver om
  Scopac The original tripod carrier
  "Fungerar perfekt!!"
 • Mait Edvardsson skriver om
  Scopac The original tripod carrier
  "Lite svårt att få rätt balans , annars helnöjd."
 • Kent skriver om
  Skua Swarovski ATM-65 NP
  "verkar vara fel produktbild där, står AT80HD på väskan på bilden!"
 • Leif Bildström skriver om
  Triplet 10x LED
  "Suverän lupp med bra skärpa och led belysningen är en stor fördel. Såväl när det gäller att klassa mystiska mineral under en mörk höstdag eller studera micro organismer i en dunkel granskog visar luppen sin klass. Jämfört med tidigare luppar med belysning som jag testat, så är den här ett snäpp bättre!"
 • Agne Olsson skriver om
  Kite Petrel 8x42
  "En bra kikare vid jakt och vardagshändelser inget att klaga på"
 • Tomas Holmström skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Mycket bra kikare. Bra skärpa och smidig. Känns väldigt stabil att hålla i fast den är så liten. Jag är mycket nöjd."
 • Gustav Lindqvist skriver om
  Kite Petrel 8x32
  "Håller med de andra ägarna av denna kikare. Den är lättanvänd, smidig och lätt. Jag använde den senast igår under en tidig vårvandring och de små prickarna på sjön blev plötsligt ett par sångsvanar som vilade ute på isen.. Enkelt att visa även för sambon som fick låna kikaren. Jag är mycket nöjd med mitt köp. "
 • Klas Sjöblom, Stockholm skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Jag är mycket nöjd med denna kikare. Liten och behändig så jag har den alltid med mig på resor och vandringar. Till skillnad från många andra små kikare har denna mycket bra kvalitet i förhållande till priset."
 • Tommy Strandek skriver om
  Scopac The original tripod carrier
  "Suveränt att ha händerna fria för handkikaren. Att det tar klart längre tid att få tuben i obs-läge är en nackdel man får ta. Men den allra största fördelen med Scopacen är att cykel och tubkikare numera hör ihop på ett helt annat sätt."
 • Carl-Henrik Annefors skriver om
  Kite Petrel 8x32
  "Trevlig och bra kikare som fungerar bra både med och utan glasögon. Bra skärpa och relativt ljusstark. Har den med när jag paddlar kajak hängande runt halsen utan att behöva vara rädd för vattenpåverkan, kan dock kännas något tung."
 • Eva Engberg skriver om
  Scopac The original tripod carrier
  "Jag är mycket glad för min Scopac som gör att jag kan gå obehindrat och lätt använda handkikaren. Enda nackdelen är att den är krånglig att ta av sig när man vill använda tuben. Lätt att den tippar framåt när jag inte har stativbenen helt utfällda och kan ställa den ifrån mig."
 • Benny Stern skriver om
  Skua Swarovski ATM-80 NP
  "Helt fantastik, Bättre än originalet. "
 • Inger Palm-Johansson skriver om
  Kite Ibis ED -new- 8x42
  "En mycket bra och smidig kikare."
 • Pia Ganmark skriver om
  Skua Kite SP-66
  "Ett alldeles utmärkt "fodral". Lätt att montera och "tuben" blir enkel att transportera, hängandes över axeln."
 • Therese Lannemo skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Jag är supernöjd med denna kikare. Den ligger bra i fickan och är suverän att kika med. Har tagit naturupplevelsen på landet till en ny nivå!"
 • Wilhelm Hellerström skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Är mycket nöjd med kikaren. Perfekt för fågelskådning då den är mycket lätthanterlig och har bra skärpa."
 • Hans bnBörjeson skriver om
  Lynx HD 8x30
  "Är gammal fågelskådare LYNX 8x30 är ett mycket prisvärt alternativ. Skärpan är bra,ljusstyrkan(frontlins 30) är tillräclig dagtid. Hade en ungefär lika dyr 8x20-kikare av annan välrenommerad tillverkare. Den karen var lätt att ha med sig i fickan men ljusstyrkan(frontlins 20 mm) var i underkant. Tappade bort 8x20 kikaren på en resa. köpte då en ny liten kikare med bättre ljusstyrka. Valet föll då på Lynx 8x30. Och det ånrar jag inte. Dock, i "seriösare skådning" använder jag oftast min gamla ärrade mycket dyrare och tungre kvalitetskikare 8x40. Det som känns ovant med Lynx 8x30 är den mycket tvära(snabba) skärpeinställningen. Kunde gärna vara något mjukare. "
 • Ingemar Hjorth, Trollhättan skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Detta fynd, som vi gjorde på fågeldagarna i Falsterbo 2014, har ersatt alla våra vanliga handkikare, såväl mindre som större. Fantastisk skärpa och bildstorlek för det lilla formatet. "
 • Thomas Holmberg skriver om
  Lynx HD 10x30
  "Hej, jag är jättenöjd. Den har fungerat bra. Den är lagom stor - inte tung att ta med, men ändå inte så liten att den försvinner bland alla småprylar som jag har svårt att hålla reda på ... Optiken fungerar fortsatt bra och det är inget glapp och sladder som jag råkat ut för med andra kända märken! "
 • Kerstin Nisses skriver om
  Kite Compact 8x25
  "Fantastiskt bra kvalité för att vara så liten. Har provat andra små tidigare men inte varit nöjd. Den här är perfekt att alltid ha med. Super bra service också från leverantör och återförsäljare."
 • Bengt Sjöman skriver om
  Lynx HD 10x30
  "Mycket lätt,liten,bekväm i handen. bra skärpa- kanske lite dåligt skärpedjup. Ögonmusslorna åker in väl lätt- lite irriterande."
 • Jan-Olov Svedberg skriver om
  Lynx HD 8x30
  "Perfekt resekikare! Lätt, skarp och prisvärd."
 • jan-christer svensson skriver om
  Kikare Kite Compact 8x25
  "Kanonbra,liten behändig och skarp."
 • Eva Tegö skriver om
  Scopac The original tripod carrier
  "Otroligt praktisk. Vi har vår tubkikare med oss mkt oftare. Betydligt lättare att bära även för mig. Rekommenderar den varmt!"
 • Alf andersson skriver om
  Kikare Kite Compact 8x25
  "En fanstastisk kikare som alltid följer med, nu ska den med till polen också, skönt att den är så liten, man ska ju ha plats med kameran runt halsen också"
 • Hilkka Talikka skriver om
  Kikare Lynx HD 8x30
  "Köpte kikaren sent på säsongen för skådning av fjärilar och trollsländor. Har inte haft tillfälle att använda den så mycket ännu. Den känns lätt och bekväm att bära och jag tror att den kommer att fungera bra för mina syften."
 • Henrik Lindh skriver om
  Kikare Lynx HD 10x30
  "Mycket nöjd med lynx HD 10*30. Liten och lätt att ta med på resor till skillnad mot kikare jag haft innan. Perfekt storlek för att ha den i jackfickan. Ser mycket bra med den,har inget negativt att säga. "
 • Silke skriver om
  Skua Swarovski ATX Obj. 85 NP
  "Beställningen fungerade smidigt men produkten är jag inte så nöjd med. Som tidigare kommentar så är kudden vid frontlinsen en bra detalj vid t.ex. transport av tuben i ryggsäck eller cykelväska. Okulardelen däremot sitter inte på ordentligt och jag har har tappat den flera gånger. Nu har den även "rivit med sig" okularskyddet på tuben som jag inte har återfunnit. "
 • Lars Svensson skriver om
  Kikare Lynx HD 8x30
  "En perfekt kikare för mig vid framför allt trollsländeskådning där närfokus verkligen är viktigt. Lätt och smidig att ha med sig även på långresor. Bara gott att säga."
 • Monica Karlsson skriver om
  Kikare Kite Ibis ED -new- 10x42
  "Lätt och behändig kikare, är mycket nöjd med köpet."
 • Linda Hortell skriver om
  Kikare Kite Compact 8x25
  "Enkel och smidig. Min man har den på längskidturer och kollar ripor, den kan hänga runt halsen och är inte ivägen. Bra om man har glasögon"
 • Gudrun skriver om
  Kikare Kite Compact 8x25
  "Liten, lätt och behändig vid vardagsskådning. Optiken bra trots att den är så liten. Gudrun"
 • Maja-Lena Persson Borlänge skriver om
  Kikare Toucan 8x42
  "Bra och plus att jag kan ha glasögonen på vid användandet."
 • Monica skriver om
  Bynnex Everest 8x32
  "Väldigt nöjd med min! Bra att kika i och lagom stor. Satte fast skydden med gummisnoddar så nu åker de inte av!"
 • Peter Nilsson skriver om
  Kikare Lynx HD 8x30
  "Har nyligen återvänt från en skådarresa till Costa Rica och passade då på att för Naturbokhandelns räkning, "hårdtesta" Lynx 8x30 HD i tropiskt klimat. Som referens hade jag med mig min "vanliga" 8x40 kikare (av välrenommerat märke). Det man först slås av är "Lynxens" fantastiska synfält (151/1000m), vilket faktiskt slår min 8x40 (148/1000 m). Som glasögonbärare upplever jag dock en nackdel (vilket ev kan vara individuellt, men jag har hört detta påpekande från andra glasögonbärare). När ögonmusslorna är helt nedskruvade finns ett avstånd mellan musslornas överkant till okularlinsen, vilket gör att jag som glasögonbärare ej kan se hela bilden. Vidare håller jag med Hans Börjesson (se ovan) om att "utväxlingen" av skärpan/fokuseringsratten är något hög, vilket iofs kan vara en fördel om man vill ta sig snabbt från närgräns till oändligt. Jag upplevde dock att jag emellanåt fick justera och "leta" efter skärpan, detta kan givetvis vara en vanesak. Mekaniken i fokuseringsratten är toppklass, distinkt och följsam (bättre än i min 8x40). Största negativa skillnaden jag upplevde i jämförelse med min 8x40 kikare, var vid skådning i riktigt tät regnskog. I så svaga ljusförhållanden räckte inte 30 mm frontlins, vilket inte är så förvånande. På det hela taget är Lynx 8x30 HD en fantastiskt bra kikare. Vill man ha en smidig kikare med bra skärpa och stort synfält så är valet enkelt."
 • Lars Wenngren skriver om
  Kite Falco eyepiece 15x-60x
  "Mycket Bra! "
 • Lars Wenngren skriver om
  Kite Mono 8x30
  "Väldigt nöjd med denna. Högsta betyg."
 • Jukka Väyrynen, Malmköping skriver om
  KIkare Bonelli 2,0 8x42
  ""Har nu haft Bonelli II i drygt ett år och är helnöjd. Hög kvalitet som klart svarar upp emot de krav man har som hårdskådare. Absolut ett prisvärt alternativ till övriga betydligt dyrare kikare i den högsta serien. Måste även lyfta fram lynx modellen. Köpte en sådan till hustrun som älskar den. Mycket bra alternativ för den som vill ha en bra allroundkikare utan att tömma plånboken." GOD JUL! "
 • Jukka Väyrynen, Malmköping skriver om
  Kikare Lynx HD 8x30
  ""Har nu haft Bonelli II i drygt ett år och är helnöjd. Hög kvalitet som klart svarar upp emot de krav man har som hårdskådare. Absolut ett prisvärt alternativ till övriga betydligt dyrare kikare i den högsta serien. Måste även lyfta fram lynx modellen. Köpte en sådan till hustrun som älskar den. Mycket bra alternativ för den som vill ha en bra allroundkikare utan att tömma plånboken." GOD JUL! "
 • Gittan Matsson skriver om
  Kikare Bonelli 2,0 10x42
  "Min Kite Bonelli 2,0 10X 42 är en fantastisk vän som jag alltid har med mig ut i skogen, på resor och vid fågelskådning. Den är smidig och har ett skönt grepp. Den håller hög optisk klass och är mycket prisvärd. Närgränsen är ovanligt bra. Det går utmärkt att titta på orädda kungsfåglar som hoppas på närmsta gren eller insekter framför fötterna. Trots flitig användning med mycket nötande i fält så ser den nästan oanvänd ut och behåller sin skärpa."
 • Susanne Stilling skriver om
  KIkare Bonelli 2,0 8x42
  "Kite Bonelli 2.0 8X42 skulle jag kunna sammanfatta med två ord - kvalité och pris. Efter att ha skådat fåglar i snart 40 år har kikarna bytts ut med jämna mellanrum i och med ändrad ambition- och kunskapsnivå. Att Kite levererar går från klarhet till klarhet. Vad jag vill ha i en kikare är skärpa som levererar, krispig med rätt färgåtergivning och som fungerar även om ljuset avtar. En överraskning med Bonelli 2.0 är att även i motljus så är den utmärkt. Jag vågar nästan påstå att den är bättre i det fallet än andra märkeskikare! När jag under åren har tittat på andra märken för eventuellt inköp så är det priset som avskräckt. Så när jag äntligen hittat min "drömkikare" så blev jag fantastiskt överraskad av priset! Faktiskt mindre än hälften så dyr än andra märken. Jag trodde knappt att det var möjligt, härligt! Som grädde på moset fick jag otroligt bra garanti, 30 år. Och dessutom så levererar Kikab och Håkan bra service och trevligt bemötande."
 • Tobias Berger skriver om
  KIkare Bonelli 2,0 8x42
  "Handjagare i toppklass till ett bra pris. Som aktiv fågelskådare i drygt tjugo år är kraven högt ställda och Bonellin har inte gjort mig besviken. Perfekt bild, snabb fokusering och pålitlig i alla väder. Grym närgräns dessutom."
 • Sven-Erik Rylander skriver om
  Kikare Toucan 8x42
  "Mkt bra optik, bra pris och fungerar bra även för glasögonbärare. Bra service från Kite Optics."
 • Joakim Granholm skriver om
  Kikare Kite Ibis ED -new- 10x42
  "Efter att i stort sett dagligen under senaste året använt Kite’s handkikarmodell IBIS ED 10x42 kan jag inte låta bli att skriva en recension, för att ingen ska missa denna modell! Det är en väldigt robust och hållbar kikare, som tål allt ifrån stötar till regniga dagar bland fåglarna. Trots detta så väger den inte ens 800g, vilket är uppemot ett hekto lättare än vissa av toppkonkurrenterna, och detta hekto märks verkligen när den väl får hänga kring halsen några timmar! Första gången jag kollade i Kite’s kikare tänkte jag direkt att det knappt var någon optisk skillnad mot de dyraste kikarna, trots att dessa kostar mer än det dubbla. Då jag använder glasögon är det även ett måste att kikaren levererar med ögonmusslorna nedfällda, och även här håller den yttersta klass. Med allt detta sagt, och i kombination med en väldigt ergonomisk design och hela 30 års garanti, så kan jag inte annat än att rekommendera denna modell för dig som vill slippa lägga en förmögenhet på en handkikare, men ändå inte snåla med kvaliteten. "
 • Mikaela Kähäri skriver om
  KIkare Bonelli 2,0 8x42
  "En väldigt bra kikare till ett extremt bra pris, så skulle jag vilja sammanfatta denna kikare. Den håller sig i samma nivå som de dyrare märkena, dels optiskt, men även ergonomiskt och med en väldigt bra ljusstyrka. Detta är såklart en stor fördel när man använder den i lite dunklare väder. Dessutom har den en väldigt bra närgräns, och om du bor lite längre norrut i landet, kan jag nämna att kikaren fungerar väldigt bra i kyla. Detta kunde konstaterats efter att ha använt den i trettio minusgrader helt utan att den immade igen. Om man ska nämna något som kan förbättras, så är det att kikaren ibland upplevs lite tung. Detta löser man dock enkelt med en kikarsele."
 • Christoffer skriver om
  KITE Backpack
  "Smart och praktisk ryggsäck. "
 • Mikaela Kähäri skriver om
  Kite KSP 80 HD + 25x-50x WA
  " Efter att ha använt Kite KSP 80 HD i lite drygt två år nu så har jag verkligen haft möjlighet att testa den i många olika miljöer och väder. Den har ett fantastiskt ljusinsläpp samt en otrolig skärpa och med zoom-okularet 25x-50x förhöjer man verkligen tubkikaren. Bra skärpa i hela synfältet även då du har full zoom. Väldigt behagligt ljus att titta i och otroligt enkel både för nybörjare och den vane användaren. Att tubkikaren är relativt lätt är heller ingen nackdel då du utan problem lätt bär med dig den på utflykterna. Jag är otroligt nöjd över min tubkikare och ser fram emot många skådarfyllda år! "
 • Mikaela Kähäri skriver om
  Skua Kite KSP 80 HD NP
  "Väldigt snygg och smidig beredskapsväska som skyddar tubkikaren otroligt bra både slitagemässigt och när man reser. Skyddet till okularet kan vara aningen svårt att få på ibland då det verkligen är precis så att det passar, men får man till det så sitter den perfekt! Mycket nöjd! "
 • Mikaela Kähäri skriver om
  KITE Backpack
  "Väskan sväljer betydligt mer packning än vad den ser ut att göra. Den har ett inbyggt fack/ficka till handkikaren och även spännen i det stora facket för att fästa tubkikaren. Längst ytterst på väskan kan man fästa stativet, vilket också det är väldigt praktiskt då man lätt kan resa väldigt enkelt. Den har tåliga och stora dragkedjor, vilket både gör den hållbar och enkel att öppna. Väskan innehåller många små och praktiska fack där man kan lägga allt från nycklar till det rengöringskit som man har med sig ut i fält. Dessutom är det skönt att den har avlastningsspännen kring midjan, om man packat den full med kikare, kläder och mat för en heldag utomhus. "
 • Jörgen Croona skriver om
  KIkare Bonelli 2,0 8x42
  "Har nu andvänt kite bonelli 2:0 i flera år i mitt yrke som yrkesjägare/viltvårdare och andvänder den stort sett varje dag . Har tidigare haft dom "stora " märkena som är betydligt dyrare och måste säga att bonellin står sig otroligt bra i jämförelse. Är jättenöjd och jag kommer att fortsätta andvända den. Ser fram mot nya modeller i framtiden."
 • Malin Cedergren skriver om
  Kikare Toucan 8x42
  "Hej Håkan! Ville bara framföra vårt tack för linsskyddet till vår kikare! Vi är så otroligt nöjda med service, bemötande & ja, ALLT, när det kommer till lagningen av vår kikare! Skickade den till Belgien för lagning för några veckor sedan & allt har verkligen fungerat problemfritt & Sebastien som vi har haft kontakt med har varit outstanding! :) Kommer att bli en Kite tubkikare när det är dags att köpa ny!! Alltid Kite hädanefter!! :) Ville som sagt bara tacka! Önskar dig en trevlig helg! Med vänlig hälsning, Malin Cedergren "
 • Frans Adevin skriver om
  Kite Mono ED 8x42
  "Kan garantera att denna är i toppen oavsett prisklass. Är själv stolt ägare som trivs och njuter av den varje jag kikar. Köp den ni blir inte besvikna jag lovar. "
 • Anna-Lena Allert skriver om
  Kikare Lynx HD 8x30
  "Hej Håkan! Nu är vi hemma igen från en fantastisk resa! Jag vill bara säga att vi är supernöjda med båda kikarna och det gav verkligen resan ett mervärde, dels att ha varsin och att de var så bra! Gav helt nya dimensioner på både djur och natur! Hälsningar Anna-Lena"
 • Anna-Lena Allert skriver om
  KIkare Bonelli 2,0 8x42
  "Hej Håkan! Nu är vi hemma igen från en fantastisk resa! Jag vill bara säga att vi är supernöjda med båda kikarna och det gav verkligen resan ett mervärde, dels att ha varsin och att de var så bra! Gav helt nya dimensioner på både djur och natur! Hälsningar Anna-Lena"
 • Monica Wallin skriver om
  KITE CF tripod Ardea with 128RC
  "Hej! Jag vill bara tacka för den extremt goda servicen om olyckan är framme. Förra året hade jag problem med tuben under den känsliga skådartiden på våren, försommaren då jag använder den nästan dagligen. Katastrof när det blev problem, men ingen fara. Håkan Lindström på Kite skickade en lånetub när min kära tub var på lagning. Allt frid och fröjd. Så nu i mars hade jag otur igen men med mitt stativ den här gången. Jag hann nästan inte skicka ner det innan det var helt och hemma igen. Tack för bra, snabb service och tips och råd på telefon. Monica Wallin /Tyresö"
 • Monica Wallin Tyresö skriver om
  Kite SP-ED 82 -new-
  "Hej! Jag vill bara tacka för den extremt goda servicen om olyckan är framme. Förra året hade jag problem med tuben under den känsliga skådartiden på våren, försommaren då jag använder den nästan dagligen. Katastrof när det blev problem, men ingen fara. Håkan Lindström på Kite skickade en lånetub när min kära tub var på lagning. Allt frid och fröjd. Så nu i mars hade jag otur igen men med mitt stativ den här gången. Jag hann nästan inte skicka ner det innan det var helt och hemma igen. Tack för bra, snabb service och tips och råd på telefon. Monica Wallin /Tyresö "
 • Thomas Karlén skriver om
  KIkare Bonelli 2,0 8x42
  "Skaffade Bonellin inför senaste resan och jag kan bara konstatera att jag är helnöjd. Bra optik och suverän i motljus, väldigt lätt men ändå precis fokusering. Givetvis tyngre än min gamla 10x20, men det kompenseras mer än väl av bildkvaliteten. Varför uppgraderade jag inte tidigare?"
 • Lisbeth Sjöström skriver om
  KIkare Bonelli 2,0 8x42
  "Hemkommen från naturresa i Brasilien. Med på resan en nyinköpt kikare Bonelli 2.0 8x42. Vilken upplevelse! Tänk att kunna titta på djur och fåglar i motljus. Mycket bra ljusstyrka vilket var en fördel vid mulet väder och skymning. Rätt färgåtergivning även i motljus. 3 inställningar för ögonavstånd, inga problem med att ställa in avstånd trots att jag bär glasögon. Lätt att fokusera. Bra ergonomi. På denna resan upptäckte jag hur mycket mer man får ut av resan med en bra kikare. Enda nackdelen: att jag inte har investerat i en ordentlig kikare tidigare. Stort tack till Håkan Lindström, KikAB, för trevligt bemötande och utmärkt service. "
 • Björn Erixon skriver om
  KIkare Bonelli 2,0 8x42
  "Efter att i många år haft en Swarovski bytte jag för drygt ett år sedan till en Bonelli 8X42. Är mycket nöjd med den, den är väl så bra som min gamla kikare. Ljusstyrkan är bra vilket uppskattas mest i olika former av gråväder. Den är till sin fördel i motljus. Närgränsen är mycket bra. Fokuseringen av skärpa är både smidig och precis. Fungerar även bra med handskar. Det toppas med 30 års garanti samt suverän service av Håkan. Bonelli är toppkvalite' till rimligt pris!! /Björn "
 • Göran Forsberg skriver om
  VIATO
  "Har nu använt denna några gånger och är väldigt nöjd. Har en väldigt tung rigg som blev väldigt lätt att handskas med. Det går snabbt att få av sig och kameran är färdigriggad. Bra utrymme för extra objektiv och tillbehör, även kaffe termos fick plats ;-) VIATO har gjort mig mycket rörligare ute i naturen och gjort det lättare att bära min rigg! Rekommenderas varmt! "
 • Susanne Stilling skriver om
  VIATO
  "Älskar att kunna bära tubkikaren med ryggsäcken VIATO. Den avlastar nacken/axlar och ger möjlighet att ha med kamera, fika och/eller litteratur. Och det fungerar verkligen! Går man utför kan det hjälpa till att "skjuta på" lite i stativbenen för att inte haka i. Bra sätt, då kan jag bära utan fälla in benen och kan snabbt ställa upp tuben och fågelskåda."
 • Emma Bengtsson skriver om
  ACRI 5x21
  "En perfekt första kikare! Det smida formatet gör att min två-åriga dotter lätt kan hålla i kikaren och få plats med den i sin ryggsäck. Extra kul med en så bra närgräns när man vill titta på t ex. humlor och fjärilar. Eftersom kikaren är så smidig men ändå har bra skärpa så lånar även vi vuxna dotterns kikare titt som tätt."
 • Ingemar Lundberg Asarum skriver om
  LYNX 8x30 HD+
  "Är väldigt nöjda med vår nya kikare. Den är behändig att ha med sig när vi kollar på fåglar med bra skärpa och återgivning."
 • Hans Bergström och Malin Cedergren skriver om
  Kite KSP 80 HD + 25x-50x WA
  "Vi har nu hunnit vara ute flera gånger och kunnat testa vår nya tubkikare i fält och vi är oerhört nöjda och imponerade av skärpan och färgåtergivningen. Fungerar mycket bra i olika sorters väderlek och ljusförhållanden. Kan varmt rekommendera Kite KSP 80 HD. "
 • Hans Bergström och Malin Cedergren skriver om
  Skua Kite KSP 80 HD NP
  "Mycket nöjda med beredskapsväskan. Fantastisk service! "
 • Hans Bergström och Malin Cedergren skriver om
  Tubkikarpaket KSP
  "Oerhört nöjda med kikarpaketet vi köpte för några veckor sedan. Tubkikaren är fantastisk och vi har nu testat den i fält flera gånger och skärpan och färgåtergivningen är oerhört bra vid olika väderlekar och ljusförhållanden. Stativet är otroligt stabilt. Även vid kraftig vind upplevs få skakningar. Beredskapsväskan är snygg och smidig. Fantastiskt bemötande vid köp och snabb och bra service. Rekommenderas varmt! "
 • Hans Bergström och Malin Cedergren skriver om
  VIATO
  "Fantastiskt bra väska/ryggsäck, som vi nu har testat flera gånger. Skön att bära även vid långa promenader, vilket gör att vi har haft med oss tubkikaren vid fler tillfällen än tidigare. Perfekt att kunna packa en lättare matsäck att ha med sig eller en varm tröja. Rekommenderas verkligen! "
 • Arne Abrahamsson skriver om
  LYNX 8x30 HD+
  "Min LYNX 8x30 HD har tjänat mig väl de senaste 5 åren - både i vått och torrt och i såväl 20 graders kyla som 40 graders hetta och alltid fungerat utmärkt. När det till slut blev nödvändigt med en reparation så ordnade Håkan detta mycket snabbt och effektivt. Mycket nöjd!"
 • Sören skriver om
  LYNX 8x30 HD+
  "Efter flera år med en Swarovski EL 10x42 ville jag ha en mer kompakt kikare. Fick prova några modeller och var väldigt imponerad av Kite! Köpte Lynx HD+ 8x30. Gick ut på promenad just nu och kikare är toppen bra kvalitet: fin kontrast, jätteskärp och stor synfelt! Såg flera rovfåglar och lät att hitta de och följa de med den här kikare. Nöjd att jag har köpt en Kite i stället av en Swarovski!"