Hem » Kikare » Kite - » Bonelli 2,0 » Kikare Lynx HD 8x30

Kikare Lynx HD 8x30

1 2 3 4 5
(3.6/5) Baserat på 14 betyg.
5 199,00 :-

Omdöme

Kommentarer

"Hej Håkan! Nu är vi hemma igen från en fantastisk resa! Jag vill bara säga att vi är supernöjda med båda kikarna och det gav verkligen resan ett mervärde, dels att ha varsin och att de var så bra! Gav helt nya dimensioner på både djur och natur! Hälsningar Anna-Lena"
skrivet av Anna-Lena Allert
""Har nu haft Bonelli II i drygt ett år och är helnöjd. Hög kvalitet som klart svarar upp emot de krav man har som hårdskådare. Absolut ett prisvärt alternativ till övriga betydligt dyrare kikare i den högsta serien. Måste även lyfta fram lynx modellen. Köpte en sådan till hustrun som älskar den. Mycket bra alternativ för den som vill ha en bra allroundkikare utan att tömma plånboken." GOD JUL! "
skrivet av Jukka Väyrynen, Malmköping
"Har nyligen återvänt från en skådarresa till Costa Rica och passade då på att för Naturbokhandelns räkning, "hårdtesta" Lynx 8x30 HD i tropiskt klimat. Som referens hade jag med mig min "vanliga" 8x40 kikare (av välrenommerat märke). Det man först slås av är "Lynxens" fantastiska synfält (151/1000m), vilket faktiskt slår min 8x40 (148/1000 m). Som glasögonbärare upplever jag dock en nackdel (vilket ev kan vara individuellt, men jag har hört detta påpekande från andra glasögonbärare). När ögonmusslorna är helt nedskruvade finns ett avstånd mellan musslornas överkant till okularlinsen, vilket gör att jag som glasögonbärare ej kan se hela bilden. Vidare håller jag med Hans Börjesson (se ovan) om att "utväxlingen" av skärpan/fokuseringsratten är något hög, vilket iofs kan vara en fördel om man vill ta sig snabbt från närgräns till oändligt. Jag upplevde dock att jag emellanåt fick justera och "leta" efter skärpan, detta kan givetvis vara en vanesak. Mekaniken i fokuseringsratten är toppklass, distinkt och följsam (bättre än i min 8x40). Största negativa skillnaden jag upplevde i jämförelse med min 8x40 kikare, var vid skådning i riktigt tät regnskog. I så svaga ljusförhållanden räckte inte 30 mm frontlins, vilket inte är så förvånande. På det hela taget är Lynx 8x30 HD en fantastiskt bra kikare. Vill man ha en smidig kikare med bra skärpa och stort synfält så är valet enkelt."
skrivet av Peter Nilsson
"En perfekt kikare för mig vid framför allt trollsländeskådning där närfokus verkligen är viktigt. Lätt och smidig att ha med sig även på långresor. Bara gott att säga."
skrivet av Lars Svensson
"Köpte kikaren sent på säsongen för skådning av fjärilar och trollsländor. Har inte haft tillfälle att använda den så mycket ännu. Den känns lätt och bekväm att bära och jag tror att den kommer att fungera bra för mina syften."
skrivet av Hilkka Talikka
"Perfekt resekikare! Lätt, skarp och prisvärd."
skrivet av Jan-Olov Svedberg
"Är gammal fågelskådare LYNX 8x30 är ett mycket prisvärt alternativ. Skärpan är bra,ljusstyrkan(frontlins 30) är tillräclig dagtid. Hade en ungefär lika dyr 8x20-kikare av annan välrenommerad tillverkare. Den karen var lätt att ha med sig i fickan men ljusstyrkan(frontlins 20 mm) var i underkant. Tappade bort 8x20 kikaren på en resa. köpte då en ny liten kikare med bättre ljusstyrka. Valet föll då på Lynx 8x30. Och det ånrar jag inte. Dock, i "seriösare skådning" använder jag oftast min gamla ärrade mycket dyrare och tungre kvalitetskikare 8x40. Det som känns ovant med Lynx 8x30 är den mycket tvära(snabba) skärpeinställningen. Kunde gärna vara något mjukare. "
skrivet av Hans bnBörjeson
"Jag har letat efter en lätt kikare med bra synfält. Något att ha under långa fågelskådningar i skog eller med cykel. Jag har nu haft min Lynx HD 8x30 i 2 månader och är supernöjd. En lätt kikare med bra synfält och ljusstyrka. Under de här månaderna har den helt ersatt min dubbelt så tunga 10x42 kikare, vid varje skådartillfälle. Jag bara gott att säga och kan varmt rekommendera den."
skrivet av Stefan RisbergaErLkt
Kod från Captcha-bild:

Lägg omdöme

Dela

Dela gärna på facebook!